De beste tips voor een mooie huid

Iedereen wil er zoveel mogelijk verzorgd uitzien. De hamvraag luidt dan ook hoe je een egale huid krijgt? Veel te vaak komen oneffenheden, puistjes of andere ongemakken voor. Een mooie huid wordt verkregen door een samensmelting van enkele parameters zoals voldoende hydratatie en een gezonde levensstijl waar je de gepaste voedingsstoffen binnenkrijgt. 7 handige en praktische tips om je huid in topconditie te houden.

Externe factoren die een gezonde huid beïnvloeden

Je kan aan een gezonde huid zelf een belangrijk steentje toe bijdragen. Er zijn immers zoveel externe als interne waardemeters die de huidgezondheid bepalen. De belangrijkste orderverstoorders zijn:

  • Roken
  • Te grote temperatuurwisselingen
  • Gebrek aan UV licht
  • Overmatig alcoholgebruik
  • Te vettig eten
  • Veel te weinig water drinken
  • Te weinig levensnoodzakelijke voedingsstoffen innemen

Je huid verbeteren met volgend 7 stappenplan

Je huid verbeteren kan je best doen volgens een bepaald praktisch stappenplan. Met deze 7 criteria zet je een goede stap in de juiste richting om de huidgezondheid te boosten.

#1. Ban elektronica uit de slaapkamer

Voldoende slaap blijft het grote basisconcept voor een gezonde huid. Plus minus 8 uur en minimaal 7 uur slaap wordt aanbevolen. Om je slaaprust optimaal te bevorderen zal je niet alleen de kamer zoveel mogelijk moeten verduisteren, maar ook alle elektronica zoals tablets en smartphones uit de slaapkamer moeten bannen.

#2. Wissel niet teveel van huidproducten

Een veelgemaakte fout die nare gevolgen voor je huid kan hebben is vaak veranderen van gezichtsverzorging. Een kleine hint: laat testers die je vaak terugvindt in tijdschriften gewoon links liggen. Gebruik een product voor minimum een maand. Op deze manier ga je pas echt het effect op je huid kunnen evalueren.

#3. Slaap nooit met make-up

Tenzij je een superkorte powernap voor ogen hebt, wordt make-up afgeraden bij het slapen gaan. Belangrijk is dat je huid voldoende wordt gereinigd voor dat je onder de lakens kruipt. Bovendien is het ook op hygiënisch vlak iets beter voor het kussenovertrek.

© Pexels.com

#4. Het belang om voldoende te sporten

Het is een publiek geheim dat sporten je huid een natuurlijke gezonde glans geeft. Door te zweten openen je huidporiën. Hierdoor worden kleine puisten in de huid vermeden. Op voorwaarde dat je je uitgebreid doucht na het sporten.

#5. Eten van fruit en groenten

Maak er een alledaagse gewoonte van om een dagelijkse portie groenten en fruit te eten. Medici raden aan om elke dag 2 stukken fruit en minstens 200 gram groenten te eten. Een salade tijdens de lunch biedt op dat vlak een uitstekend alternatief om de vereiste aanbevolen quota te halen.

#6. Je gezicht niet teveel aanraken overdag

Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer je in je omgeving rondkijkt moet je maar eens er op letten hoe vaak mensen hun gezicht aanraken met de handen. De handen zijn nochtans een voedingsbron van veel bacteriën waardoor de kans op oneffenheden of irriterende puisten in het gelaat toenemen.

#7. Het gebruik van een reiniger voor het gezicht

Het is superbelangrijk om een gezichtsreiniger op je gezicht te blijven gebruiken om het nodige vuil te verwijderen. Zo voorkom je dat poriën verstopt blijven.

1 Reactie

  1. Gewoon wassen met water. Veel meer moet je daar niet aan doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *