Elke dag 10000 stappen lopen? Dit zijn 3 tips!

Elke dag 10000 stappen lopen is een uitdagend maar toch realistisch streven voor de meeste mensen. Fysiek kan het grootste gedeelte van de bevolking dit aan. Zeker wanneer het eenmalig is. Dit artikel gaat echter over het elke dag lopen van 10000 stappen. Dat is al een stuk uitdagender. Wanneer dit je streven is, gaan er namelijk gegarandeerd dagen komen dat je er geen zin in hebt om te gaan lopen. Hetzij door interne of door externe factoren. Om ook die dagen succesvol door te komen en de 10000 stappen te halen, zijn er een aantal tips die houvast bieden. Dat is waar dit artikel over gaat. Na het lezen van dit artikel heb je 3 praktische tips die je gaan helpen om alle dagen van het jaar 10000 stappen te lopen.

Creëer een routine

De eerste tip om het elke dag lopen van 10000 stappen voor jezelf makkelijker te maken, is het creëren van een routine. Een routine kost verloop van tijd namelijk geen moeite meer. Een voorbeeld van een diepe routine die de meeste mensen hebben, is tandenpoetsen. Ga maar eens na: kost het je nog veel moeite en wilskracht om je tanden te poetsen of doe je het gewoon? Voor de meeste mensen geldt dat ze het gewoon doen omdat ze het iedere dag doen. Het poetsen van hun tanden zit in hun routine. Wanneer je iedere dag op een vast moment of volgens een vaste volgorde gaat lopen, wordt dat uiteindelijk ook een routine. Het dagelijks lopen van 10000 stappen kost dan steeds minder moeite en wilskracht.

Vind een wandelvriend

Een tweede tip om het lopen voor jezelf makkelijker te maken, is door opzoek te gaan naar een wandelvriend. Wanneer je samen met iemand anders loopt, gaat de tijd ten eerste een stuk sneller voorbij. Voor je het weet zit je dan al op de 10000 stappen. Ten tweede houd je elkaar als wandelvrienden ook verantwoordelijk om te gaan. De drempel om de loopsessie af te zeggen is namelijk groter wanneer je weet dat er iemand op je rekent. Hierdoor zal je vaker de schoenen aantrekken en eropuit gaan dan wanneer je altijd alleen zou lopen. Ten derde is het lopen met een wandelvriend ook veiliger dan wanneer je alleen loopt. Tijdens wandelingen kun je namelijk op afgelegen en soms gevaarlijke plekken terechtkomen. Wanneer je samen bent, is het risico op ongelukken kleiner dan wanneer je alleen bent.

© Pexels.com

Zorg voor comfortabele uitrusting

De derde tip om elke dag succesvol de 10000 stappen te voltooien, is dat je moet zorgen voor goede uitrusting. Denk aan kleding, schoenen en een rugzak. De voornaamste voorwaarde voor wandeluitrusting, is dat het comfortabel zit. Dit maakt het lopen een stuk leuker en makkelijker.
Houdt daarnaast ook rekening met regen. Regenkleding is op momenten van neerslag een essentieel onderdeel van je loopuitrusting. Het houdt je namelijk droog en warm. Hiermee maak je het lopen voor jezelf een stuk prettiger en ga je vaker de 10000 halen.

1 Reactie

  1. Ik heb strava geplaatst en dan app stappen ook. Sindsdien stop ik niet meer 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *