Zo scheer je je benen

Gladde en zachte benen; we dromen er natuurlijk allemaal van. Het hele jaar door ben je er waarschijnlijk druk mee bezig. Denk hierbij aan die ene heerlijke vakantie naar de zon, voor een terrasje pakken met vrienden of voor een avondje uit. Gelukkig is dit helemaal niet zo lastig en kun je daar ook binnen no-time van genieten. Het enige waar je op moet letten, is dat je start met de juiste voorbereiding en dat je de juiste producten in huis haalt. We hebben je het makkelijk gemaakt en leggen je in een paar stappen uit, hoe je perfecte en gladde benen kunt krijgen.

Verwijder als eerste dode huidcellen door je benen uitgebreid te scrubben

Voordat je start met het scheren van je benen, is het zeker geen verkeerd idee om als eerste te beginnen met het scrubben van de benen. Naast dat je geniet van een erg fijn wellness momentje, zorgt het zout tijdens het scrubben er ook nog eens voor dat alle dode huidcellen worden verwijderd. En dat resulteert vervolgens weer in een heerlijk en zacht gevoel nadat je je benen hebt geschoren. Ook kan het scrubben ervoor zorgen dat haartjes niet in kunnen groeien en haartjes komen beter uit het haarzakje te staan. Er zijn vandaag de dag verschillende soorten producten te vinden om je huid mee te scrubben. Denk hierbij aan producten voor de gevoelige huid, maar ook producten die bijvoorbeeld kalmerend werken. Hierdoor is er dus voor ieder wel wat wils.

Scheer altijd met een fijn schuim

Na het scrubben van de huid, is het tijd om je benen te gaan scheren. Zorg ervoor dat je jezelf altijd scheert met een fijn scheerschuim. Naast dat dit vele malen fijner is voor je huid en de huid minder snel kan irriteren door het scheren, zie je ook meteen welke stukjes huid je wel hebt geschoren en niet hebt geschoren. Hierdoor weet je dus altijd zeker dat je ieder deel van de benen hebt geschoren en dus ook niet te maken krijgt met eventuele stoppeltjes op de benen. Want daar zit je natuurlijk liever niet op te wachten.

© pexels.com

Gebruik een nieuw mesje voor het beste resultaat

Ben je zelf een groot fan van mesjes die je weg mag werpen? Gebruik dan altijd een nieuw mesje voor het beste resultaat. Als je liever elektrisch scheert, zorg er dan altijd voor dat het apparaat goed op is geladen voor het best mogelijke resultaat. Nu je dus net even wat beter weet hoe je jouw benen het beste kunt scheren, is het de hoogste tijd om deze kennis in praktijk te gaan brengen. Wie weet geniet je dus binnenkort al van een zijdezacht resultaat.

1 Reactie

  1. Ik gebruik al paar jaar suikerwax. Hoef je niet te veel te scheren 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *