3 sporten die je binnen kan doen

Door corona of het koude regenweer zijn steeds meer mensen gedemotiveerd om te gaan sporten. Niet onlogisch, want naast deze factoren speelt een drukke agenda ook niet meteen in je voordeel. Gelukkig bestaan er alternatieven! Om hier wat meer uitleg bij te geven vonden we een interessante en leerrijke blog, niet meer dan logisch!

Lopen op de loopband

Het cardio apparaat met het meeste effect bij de gemiddelde Nederlander is toch wel een loopband. Naast lopen, zijn korte wandelingen ook een optie. Een goede loopband beschikt daarnaast over een hellingoptie. Hierdoor kan je bergop lopen, waardoor je harder moet werken en dus ook meer kcal verbrand. Daarnaast is een technologische display met de nodige opties zeker en vast een must wanneer je achter jouw doelen aangaat!

Je goed laten adviseren in een online of offline winkel, is dan ook een aanrader. Je wilt namelijk een goede middenweg vinden tussen prijs en kwaliteit.
Bij een goede loopband hoort ook een goed schema. Zorg er dan ook voor om op termijn de nodige progressie te boeken.

Spieren bouwen met intensieve krachttrainingen

Voor deze optie dient niet veel materiaal aangekocht te worden. Je kan namelijk een prima workout hebben met lichaamsgewicht. Het enige wat hiervoor aangeraden word is een pull up bar. Hierdoor kan je zelf jouw workout inplannen. Hieronder geven we enkele oefeningen die je perfect van thuis kan doen!

  • Pull ups
  • Dips
  • Push ups
  • Dumbbell side raises
  • Tricep push ups
  • Body weight squats
  • Bulgerian split squat

Daarnaast is hier progressie perfect mogelijk. Je kan namelijk je workouts intensiever maken door een herhaling, set of oefeningen toe te voegen. Twijfel je echter toch hoe je dit het beste kan aanpakken? Geen probleem! Laat een eenmalig trainingsschema door een personal trainer maken.

© pexels.com

Laat je energie de vrije loop met vechtsport

Een opkomende trend is boksen. Niet alleen deze soort, maar ook zijn varianten, denk maar aan kickboksen, jiu jitsu etc. Het voordeel is dat je deze perfect thuis kan doen. Met een trainingspartner en een boksbal, maakt jouw toekomstige training zeker en vast een geslaagd einde.

Naast het boksen, kan touwspringen of push ups gecombineerd worden. Dit kan namelijk een positieve invloed hebben op het boksen.

Kortom, voor binnen en meer specifiek thuis te sporten, zijn tal van opties mogelijk. Cardio apparaten zijn dan ook de ideale optie om bijvoorbeeld af te vallen en tegelijk je conditie aan te scherpen. Naast een loopband, kan een crosstrainer of andere cardio apparatuur dit ook doen. Voor variatie zijn de homeworkouts ideaal. Dit komt omdat het telkens iets anders is, waardoor het nooit saai of eentonig wordt. Voor de uitdaging is boksen ook nog een optie. Dit is misschien niet voor iedereen, maar zeker en vast het proberen waard, voor mensen die opzoek zijn naar iets compleet anders.

1 Reactie

  1. Bowling? Tafeltennis? Judo? en zoveel meer. Er is altijd wel iets. Gewoon willen soms ipv die gsm’s en tabletten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *