4 tips voor mooi haar

Hoe houd je je haar mooi?

Voor vrouwen is mooi haar erg belangrijk. Een bad-hair day betekent voor hen al gauw dat hun hele dag verpest is. Vrouwen gebruiken vaak allerlei beautyproducten om hun haar er mooi uit te laten zien. Zoals diverse crèmes, haarolie, haarmaskers en serums. Ook goede voeding speelt een belangrijke rol in het gezond houden van je haar! Er zijn daarnaast dingen die je beter niet kunt doen met je haar. In de deze blog enkele do’s & don’ts!

Arganolie voor je haar

Arganolie is een van de dingen die zeker helpt om je haar een boost te geven. Professionele kappers raden dit product dan ook vaak aan. Je kunt je haar er mooi mee verzorgen; je haar wordt sterker en gezonder. Er zit bovendien vitamine E in dat diep in je haar doordringt. Ook wordt je haar door de vitamine E beschermd tegen onder andere zon en vervuiling van buitenaf. Niet alleen voor stijl haar maar tevens voor dik krullend haar is argonolie uitermate geschikt. Het helpt zelfs tegen haaruitval. Masseer je hoofdhuid dit hiermee in waardoor de haarfolikels ontstopt raken. Want een niet-schone hoofdhuid en verstopte haarzakjes zijn vaak de oorzaak van haaruitval.

Wat kun je beter mijden?

Bepaalde producten zijn erg slecht voor je haar dus die kun je beter mijden. Denk hierbij aan diverse sulfaten: Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), siliconen, wax, alcohol en polyethylene glycol. Veel kappers weten zelf niet eens dat deze ingrediënten slecht zijn dus doe altijd zelf onderzoek. Sulfaten reinigen te grondig, waardoor ook de natuurlijke oliën van je haar eraf gaan. Dit kan resulteren in droog en vies uitziend haar. Cocamidopropyl betaine ND is een ander ingrediënt dat je liever niet in je shampoos terug vindt. Het kan namelijk eczeem, rosacea, oog- en huidirritatie veroorzaken. Niet echt iets wat je wilt. Een andere stof die je wel eens terugvindt in shampoos is Disodium Laureth Sulfosuccinate, welke irriterend kan zijn voor huid en ogen.

Shampoo van de natuurwinkel

Een goede tip: bij de natuurwinkel kun je natuurlijke shampoos kopen met mildere stoffen die beter zijn voor je huid en haar. Daarnaast is natuurlijk ook het verven van je haar niet zo goed. Het haar wordt er snel droog van. Vooral waterstofperoxide is niet zo goed voor je haar. Verf het dus liever niet te vaak of beter nog helemaal niet! Reguliere haarverf zorgt voor schade, droogt het haar uit, en zit vol allergie-opwekkende stofjes. Een alternatief is het gebruiken van Henna (dit is een natuurlijke variant van haarverf).

Haarmasker: goed voor je haar!

Als je haar dan toch een beetje beschadigd is, wat al snel gebeurt door weersinvloeden, te heet föhnen (ook niet goed!) of verf, dan kun je een lekker haarmaskertje gebruiken. Als je je haar gewassen hebt zijn je haarschubben open gaan staan, dat maakt je haar gevoeliger, en hierdoor breekt het ook sneller af. Wanneer je na de shampoo je haar verzorgt met een maskertje sluiten de haarschubben zich weer. Het haar zal gladder en beter doorkambaar zijn. Een conditioner is ook een prima optie.

© Pexels.com

Conclusie

Verf je haar dus niet te vaak, föhn niet te heet en als je een goede kapper gevonden hebt: blijf hierbij! Neem desnoods je eigen shampoo mee, als deze je goed bevalt. Dan weet je zeker dat je geen allergie krijgt. Tegenwoordig zie je veel DIY filmpjes op Youtube van hoe je je eigen haar moet knippen. Doe dit vooral niet want als het misgaat kun je het er niet meer aanplakken. Laat het knippen dus aan een professional over, en verzorg het thuis met de juiste producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *