3 sporten die niet lastig zijn maar je toch doen bewegen

Je weet maar al te goed dat het erg belangrijk is om op iedere dag van de week genoeg te bewegen. En als je een zittend beroep hebt, is het belangrijker dan ooit dat je zoekt naar een leuke sport die goed vol te houden is. Kun je hier wel wat inspiratie voor gebruiken? In dit artikel lees je 3 sporten die niet lastig zijn maar je toch doen bewegen. Wie weet krijg je na het lezen van dit artikel ook de nodige dosis motivatie om een van de sporten een keer zelf uit te gaan proberen.

1. Kies voor lange wandelingen

Wie denkt dat een sport verplicht uit moet worden geoefend bij een club, heeft het mis. Sterker nog, een sport is ook erg makkelijk uit te voeren in je eigen en vertrouwde omgeving. Hoe je dat kunt doen? Kies bijvoorbeeld voor lange wandelingen, zodat je net even wat makkelijker aan die welbekende 10.000 stappen komt. Een wandeling kun je waar dan ook uitvoeren, of het nu bij zonsopgang in de natuur is, tijdens je lunchpauze als je thuis aan het werk bent of vlak na het eten na werktijd. Als je vaker lange wandelingen gaat maken, is het wel aan te raden dat je een keer gaat investeren in goede schoenen.

2. Krachttraining in de sportschool is geschikt voor ieder niveau

Ben je juist op zoek naar een uitdagende sport op een externe locatie? Bijvoorbeeld omdat je in dat geval zeker weet dat je keer op keer de nodige motivatie krijgt om meer te gaan bewegen? In dat geval kan een bezoek aan de sportschool zeker het overwegen waard zijn. Krachttraining in de sportschool is geschikt voor ieder niveau en je kan in een relatief korte tijd erg veel progressie boeken. Wel zo leuk om te weten uiteraard. Er zijn vandaag de dag gelukkig meer dan genoeg video’s online te vinden, zodat je precies weet hoe je iedere oefening het beste uit kunt voeren. En dat zorgt voor een snelle professie en dus ook sneller resultaat.

© pexels.com

3. Lekker weer in de zomer? Ga buiten skeeleren

Tijdens de warmste maanden van het jaar is het meer dan begrijpelijk dat je graag het liefste zoveel mogelijk uur buiten door wilt bedenken. Dit kan ook betekenen dat je lekker in de buitenlucht kunt bewegen. Kies er bijvoorbeeld voor om een paar keer per week buiten te gaan skeeleren. Er zijn in het land ontelbaar veel paden te vinden waar je deze sport makkelijk kunt beoefenen. Ook is deze sport erg leuk om samen te doen met bijvoorbeeld je partner, met vrienden of met collega’s. De sport is erg laagdrempelig en daardoor enorm geschikt voor ieder type niveau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *