4 manieren om je haar te verzorgen

Je hoeft maar de TV aan te zetten of je ziet reclames voor haarproducten met modellen met lang, vol en glanzend haar. Het is alleen niet zo makkelijk als het lijkt om zelf zulk verzorgd haar te hebben. Er wordt van alles beweerd, maar wat is wel en wat is niet goed voor je haar? In dit artikel zetten we alles op een rijtje en geven we jou de beste tips en tricks om je haar optimaal te verzorgen. We hopen dat je er wat aan hebt!

Wees lief voor je haar

Wanneer je je haar in goede conditie wilt behouden, is het vooral erg belangrijk dat je lief bent voor je haar. Borstel je haar bijvoorbeeld niet te vaak en niet te hard. Dit kan ervoor zorgen dat je haren afbreken. Koop daarnaast een goede kam of haarborstel die bij jouw haartype past.

Doe je haar niet te lang in een strakke staart of knot. Hier kun je niet alleen hoofdpijn van krijgen, maar dit kan er ook voor zorgen dat je haren afbreken. Ga je naar bed, doe je haar dan in een hoge losse staart of knot met een scrunchie of wikkel het in een zijden sjaaltje. Slaap daarnaast op een zijden kussensloop. Dit is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je huid.

Gebruik een microvezel handdoek of oud katoenen t-shirt om je haar te drogen. Gebruik een zachte, deppende techniek en ga niet hard wrijven. Hierdoor kunnen haren gemakkelijk afbreken.

Sla je kappersbezoekje niet over

Een kappersbezoek is erg belangrijk voor de verzorging van je haar. Ook al wil jij misschien je haar helemaal niet veel korter hebben, toch is het niet handig om je kappersbezoekje over te slaan. Het afknippen van je dode puntjes of het aanbrengen van iets van lagen in je haar heeft een groot effect op de gezondheid van je haar. Het wordt aanbevolen om minimaal 5 keer per jaar je haar te laten knippen.

Gebruik de juiste producten

Investeer in een goede shampoo en conditioner die bij jouw haartype past. Probeer verschillende shampoos uit en experimenteer hiermee totdat je het juiste product gevonden hebt. Was je haar niet te vaak per week, dit kan je haar uitdrogen. Daarnaast is het goed 1 a 2 keer per week een haarmasker of olie te gebruiken, om zo je haar extra te verzorgen.

Als je aan de slag gaat met föhns, stijltangen of krultangen gebruik dan altijd een heatprotector. Natuurlijk is het allerbeste om überhaupt geen hittetools te gebruiken, maar met een goede heatprotector spray blijft de schade relatief beperkt.

© pexels.com

Vergeet je hoofdhuid niet

Verzorg niet alleen je haar goed, maar ook je hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid draagt bij aan een gezonde haardos. Heb je last van schilfers of roos? Ga dan op zoek naar producten die dit verhelpen. Geef jezelf 1 keer per week een uitgebreide hoofdhuidmassage, dit versterkt de doorbloeding van je hoofdhuid en kan nieuwe haargroei stimuleren waardoor jij een vollere haardos krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *