Wat is het beste bureau voor mijn thuiswerkplek

Veel mensen werken nog altijd vanuit huis. Het is dan ook een goed idee om te investeren in een ergonomisch verantwoorde werkplek. Een gezonde ergonomie zorgt immers voor het verminderen van vervelende nek- en rugklachten. Ook krijgt je productiviteit een flinke impuls en werk je vele malen prettiger aan een optimaal bureau. Waar moet een goed nieuw bureau aan voldoen? Je ontdekt het in onderstaand artikel.

Zitten of staan?

Bij een zit-stabureau heb je de volledige vrijheid om te kiezen of je wilt zitten of staan. Het is een bureau, waarbij je dus veel flexibiliteit ervaart. Heb je een lange meeting voor de boeg? Kies ervoor om deze bijvoorbeeld staand door te brengen in plaats van zittend. Staan zorgt ook nog eens voor het bevorderen van nieuwe inzichten en creatieve ideeën. Veel exemplaren zijn elektrisch verstelbaar, waardoor je de hoogte op eenvoudige wijze aan kunt passen. Daarnaast zijn er varianten met een ingebouwd geheugen, zodat je een vaste hoogte in kan stellen die voor jou prettig is.

Een zit-stabureau werkt stimulerend en zorgt ervoor dat je regelmatig even lekker gaat staan. Dynamiek blijft daarbij een belangrijk punt van aandacht. Daarom zijn zijn er veel mensen die ervoor kiezen om hun work-out te combineren met hun baan vanuit huis. Wissel daarbij ongeveer zes keer per dag van houding. Dit kan door gebruik te maken van een hometrainer of loopband die je voor je nieuwe bureau plaatst.

Goed voor je gezondheid

Staand werken heeft vele gezondheidsvoordelen. Rugklachten behoren tot het verleden, doordat je niet de hele dag dezelfde houding aanneemt. Het heeft een positief effect op de bloedcirculatie en je stofwisseling. Staan heeft bovendien als voordeel dat het bepaalde vervelende ziektes, zoals hart- en vaatziekten en diabetes helpt te voorkomen.
Verder is het verstandig om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel, zodat je lichaam tijdens het zitten de juiste ondersteuning krijgt.

© Pexels.com

Verbeter je stemming en energieniveau

Wist je dat een mens gemiddeld negen uur zit? Dit kan oplopen tot wel tien uur per dag! Dit is gebleken vanuit de leefstijlmonitor, waar het RIVM en het CBS een onderzoek hebben verricht. Een zit-stabureau vermindert het aantal zituren aanzienlijk. Het afwisselen tussen staand en zittend werken heeft een bevorderlijk effect op je algehele welzijn. Gebruikers van een dergelijk bureau ervaren minder vermoeidheid en een afname van stress. Dit komt je productiviteit natuurlijk ten goede.

Je kunt al met al dus gerust stellen dat een van de beste bureaus voor je thuiswerkplek een zit-stabureau is. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Deze kun je op je gemak bekijken via een online meubelwinkel. Het grote voordeel van een online meubelwinkel is het feit dat je volledig de tijd kunt nemen om een weloverwogen beslissing te maken en een nieuw bureau uit te kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *