Zo groei je in je werk!

Persoonlijke groei op en naast het werk, is nog nooit zo populair geweest. Steeds meer mensen willen niet alleen het beste op financieel vlak, maar ook het beste op persoonlijk vlak. Hierbij komt je groei op het werk uiteraard kijken. In onderstaande blog leggen we je graag uit hoe je deze groei nu het best kan aanpakken en waar de valkuilen juist liggen.

Vergroot je kennis

Hoe meer kennis je hebt, hoe meer je deze kan gebruiken en implementeren in je werk. Hierdoor komen er meer opportuniteiten jouw kant uit. Dit komt namelijk doordat je sneller kansen gaat waarnemen en kan anticiperen op problemen of bedreigingen. Daarnaast kom je verantwoordelijk over bij je directe collega’s en manager.
Hieronder geven we enkele voorbeelden hoe jij je kennis kan vergroten!

  • Oriënteer en leer bij via online platformen, zoals youtube, google etc.
  • Neem een bezoek aan gastcolleges of events die jou interesseren.
  • Via afstandsonderwijs is het heel makkelijk om online een cursus te volgen.

Schrijf je doelen op

Niet alleen op werkgebied, maar op alle vlakken is het belangrijk om je doelen op papier te hebben. Echter schrikt dit voor sommige mensen weleens af. Logisch! Verandering is altijd iets nieuws, waardoor het onwennig en zelfs beangstigend kan aanvoelen. Schrikt je lange termijn doel te fel af? Geen probleem! Kap je doel in stukken en verdeel ze in korte termijn doelstellingen. Op deze manier maak je het haalbaar en minder drukkend voor jezelf.

Zorg voor de juiste houding

Naast kennis is het belangrijk om je relaties met de juiste mensen te onderhouden. Een beleefde en respectvolle houding zorgt hiervoor. Daarnaast is het belangrijk om er bij belangrijke momenten, extra aandacht aan te schenken. Bij een juiste houding hoort ook een gezonde portie zelfvertrouwen. Wees dan ook niet bescheiden, wanneer jij voor een succesvol resultaat of project hebt gezorgd.

© pexels.com

Durf fouten en advies te vragen

Jij en ik leren uit fouten, hiervoor moet je je dan ook nooit voor schamen. Groeien op je werk is een leerproces met vallen en opstaan. Daarom is het ook belangrijk om advies te vragen aan (oudere) collega’s. Zit je bijvoorbeeld vast met bepaalde zaken/doelen? Vraag eens aan die sympathieke collega op kantoor of hij/zij dit ook al eens heeft meegemaakt. De kans is groot dat je inspirerende verhalen te horen krijgt, waardoor ‘falen’ of een fout maken minder zwaar wordt.

Kortom, groeien is gelijk aan veranderen. Dit mag je dan ook best zien als een proces op lange termijn. Door voor jezelf doelen op te schrijven, kan je een weg uitstippelen. Gedurende dit proces is het belangrijk om niet te hard te zijn voor jezelf. Gun jezelf dan ook de tijd en ruimte om te groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *