3 tips om je handen te verzorgen

Zo krijg je heerlijk verzorgde handen

Rond de leeftijd van 30 jaar begint het verouderingsproces van je handen. Dit proces wordt door vele factoren versneld. Wasmiddelen, chloorwater en de werking van de zon zijn daar enkele van. Maar met een goede verzorging kun je je handen er heel lang jong uit laten zien.

Basishandverzorging voor weinig geld
Door het veelvuldig inweken van de handen in verschillende wasmiddelen wordt de natuurlijke beschermende talglaag overmatig verwijderd, wat zich vertaalt in uitdroging van de huid. Heb je daar wel vaker mee te maken, dan kunnen eenvoudige huisbehandelingen een grote hulp zijn. Een van de grootste voordelen van deze huismiddeltjes is dat ze heel weinig kosten. Ook bespaar je er kostbare tijd mee. Regelmatig je handen verzorgen maakt dat je huid er lang onberispelijk en stevig uit blijft zien. Onder de vele methoden zijn er maskers en kompressen die de huid van je handen voeden en gladmaken.
Met zelfgemaakte maskers kun je de huid van je handen op een geweldige manier verwennen. Huismaskers verfrissen de huid van je handen effectief en maken je handen superglad.

Tip 1: De weldaad van scrubs
Wil je goed verzorgde handen hebben, dan is het de moeite waard om scrubs aan te brengen die speciaal bestemd zijn voor dit deel van je lichaam. Om de droge opperhuid te verwijderen, kun je een mengsel maken van twee eetlepels suiker en een eetlepel olijfolie. Deze behandeling is aangenaam en irriteert de huid niet. Breng het mengsel op goed gewassen en licht vochtige handen aan. Door zachte massage en cirkelvormige bewegingen kun je de eeltige opperhuid effectief verwijderen. De combinatie van olie en suiker voedt en hydrateert de huid van je handen op een perfecte manier. Gebruik deze peeling maximaal eens in de twee weken, zodat de huid van je handen de tijd krijgt om te regenereren.

Tip 2: Lanoline voor zijdezachte handen
Om het uiterlijk van de huid van je handen en hun hydratatie te verbeteren, kun je een lanolinemasker maken. Vooral in de winter komt dit zeer goed van pas. Lanoline kun je bij elke apotheek of drogist kopen. Meng de lanoline met een eidooier en een theelepel amandelolie, meng alle ingrediënten heel goed en breng het masker op je handen aan. Voor het beste resultaat draag je katoenen handschoenen. Op deze manier kun je het masker een hele nacht op je handen laten zitten. ’s Morgens word je wakker met handen die gevoed, goed gehydrateerd en prachtig gladgestreken zijn!

© Pexels.com

Tip 3: Kruidenbad voor een effectieve handverzorging
Goed verzorgde handen – en nagels – kun je ook verkrijgen met olijfolie. Dit mengsel maak je door de olijfolie licht te verhitten en een paar druppels citroensap en vitamine A en E toe te voegen. Deze ingrediënten kun je in vrijwel elke apotheek verkrijgen in de vorm van capsules. Laat je handen ongeveer 10 minuten in het mengsel weken. Haal ze daarna uit het oliebadje en masseer je handen om de bloedcirculatie te verbeteren. Een dergelijke handverzorging hydrateert en verheldert zichtbaar de nagelplaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *