Zo maak je je benen mooi glad

Voelen jouw benen als schuurpapier? Of je nu een uitgedroogde huid of geïrriteerde huid hebt, dat is niet prettig en het maakt je onzeker. Al is het voor je eigen comfort, iedereen wil zachte, gladde benen. Hier volgen een paar tips!

Opfrissen

Eens in de zoveel tijd kunnen je benen een opfrisbeurt gebruiken. Om dode huidcellen en viezigheid van je af te kunnen spoelen, ga je eens heerlijk scrubben. En dat doe je met een goedje dat de meeste mensen wel in huis hebben! Namelijk met koffie. Als je van je kopje koffie hebt genoten, gooi je de koffiedik niet weg. Voeg er wat kokosolie aan toe en scrubben maar… Er is een bonus: koffie kan helpen bij acnelittekens en cellulite! Doe dit een keer per week (of per maand bij een droge huid) en je zult een stralende, gladde huid zien verschijnen.

Hydratatie

Droge benen? Begin bij de basis! Kijk eens in je badkamerkast of er producten zijn die je huid uitdrogen. Dat zijn voornamelijk chemische ingrediënten zoals kunstmatige geurstoffen, harde alcohol en parfum. Zeep kan je huid ook uitdrogen, gebruik daar dus niet te veel van. Voor gladde benen is het belangrijk om je benen te hydrateren. Je kunt kiezen voor een crème of bodylotion, maar in de natuur zijn al genoeg middelen te vinden! Denk eens aan kokosolie en aloë vera. Aloë vera zit vol met vitamines en mineralen. Het werkt ook verkoelend en geruststellend op de geïrriteerde huid.

Verzorgen

Je huid wil verzorgd en beschermd worden. Dit kun je doen met voedende oliën of boters. Shea butter is een natuurlijk product dat je huid beschermt en het heeft een hydraterende werking. Vooral in de winter wil je je huid beschermen tegen de koude lucht. Maar ook in de douche moet je letten op de temperatuur, het is beter voor je huid om niet al te heet te douchen. Trouwens, over warmte gesproken, ook je benen willen ‘s zomers ingesmeerd met een zonnebrandcrème! Vergeet ze niet in je routine. Dit zorgt op lange termijn voor gladde benen, want die wil je natuurlijk voor altijd!

Gezonde benen zijn gladde benen!

Het belangrijkste is dat je gezonde benen hebt. Dit betekent ook dat je voldoende water drinkt en vitamines binnenkrijgt. Om ze zacht en glad te maken, geef je ze af en toe een scrub beurt. Dit kan met de restjes van je kopje koffie. Het is belangrijk dat je chemische stofjes vermijdt en meer natuurlijke producten gebruikt. Er zijn hydraterende wondermiddelen zoals aloë vera en kokosolie die voor je huid zorgen en makkelijk te vinden zijn in de winkel of je keukenkastje. Tot slot gebruik je verzorgende producten die je huid beschermen tegen de kou en de warmte in het dagelijks leven. Met deze tips zorg jij goed voor je huid en lopen je benen zelfverzekerd de wereld tegemoet!

© Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *