Verrijk je kennis over genezende kruiden

Met het begrip geneeskundige kruiden of planten doelen we natuurlijk op planten en kruiden met een werkzame stof die aantoonbaar lichamelijke en soms geestelijke pijn kan verlichten. Denk daarbij aan verschillende soorten huidproblemen zoals acne en eczeem, het bevorderen van gezonde organen, het verminderen van stress of het bevorderen van je nachtrust, het verlichten van spierpijn en zelfs het in balans houden van je hormonen. Kortom: genoeg voordelen die uitwijken naar natuurlijke geneeskunde met kruiden en planten weldegelijk de moeite waard maken. Maar waar moet jou nou precies op letten bij het selecteren van de juiste kruiden of planten? En hoe gebruik je ze? Daar vertellen we je graag meer over!

Het gebruik van genezende kruiden

Geneeskrachtige kruiden worden als sinds voor de Christelijke jaartelling gebruikt om verschillende soorten kwaaltjes en ziektes mee te bestrijden. Over het gebruik van deze kruiden is door de jaren heen ook veel geschreven. Denk daarbij aan knappe koppen zoals Hippocrates, Hildegard en Rembertus Dodonaeus.

We weten inmiddels dus dat het gebruik van bepaalde kruiden bevorderlijk kan zijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar hoe gebruik je ze eigenlijk? In ieder geval niet recht uit het glazen potje dat je in de supermarkt aangeschaft hebt. De werking van geneeskrachtige kruiden en planten is het grootst als deze zo puur en vers mogelijk zijn. De meeste kruiden uit een potje zijn vaak gedroogd en kunnen daarom niet meer gebruikt worden. Voor een nog betere werking zou je ook naar biologische kruiden kunnen kijken. Je kunt kruiden in de meest pure vorm wel gebruiken in de vorm van thee, olie of zalf.

© Pexels.com

Het verschil tussen medicijnen en geneeskrachtige kruiden

Het grootste verschil tussen hedendaagse medicijnen en natuurlijke medicatie is de bereidingswijze. Moderne medicatie wordt op synthetische manier gefabriceerd omdat dit veelal kosten bespaard. Daarnaast is er bij moderne medicatie ook veel spraken van bijwerkingen zoals misselijkheid, gewichtstoename, gewenning en soms zelfs verslaving.

Het gebruiken van geneeskrachtige kruiden is 100% natuurlijk waardoor je vrijwel geen bijwerkingen ervaart en je minder snel een gevoel van gewenning zult krijgen. Het is wel belangrijk dat je jezelf voor gebruik goed laat informeren, en desnoods de geneeskundige medicijnen onder begeleiding gebruikt. Zo weet je zeker dat de kruiden of planten het gewenste effect zullen hebben. In de wereld van farmaceutische geneeskunde is uit onderzoek gebleken dat het isoleren van een bepaalde stoffen uit planten en kruiden juist tot bijwerkingen kan leiden. Vandaar dat er in de natuurkundige geneeskunde vaak gebruik wordt gemaakt van de hele plant, het blad, de wortel of de bloem. Zo neem je alle werkende stoffen mee en voorkom je lastige bijwerkingen.

Kortom: het gebruik van genezende kruiden en planten kan in tegenstelling tot sommige farmaceutische medicatie veel gezondheidsvoordelen opleveren. Zo voorkom je met natuurlijke medicatie vervelende bijwerkingen en ga je ook gewenning tegen. Het is belangrijk dat je geneeskrachtige kruiden in zijn meest pure vorm gebruikt en dat je jezelf vooraf goed laat informeren door een expert of deskundige.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *