5 dingen om te doen op een winterse avond

Geniet van sfeer en warmte op een winterse avond

Voor veel mensen is de winter hun favoriete jaargetijde. Begrijpelijk, want wat is er nu fijner dan behaaglijk in de warmte te zitten, omringd met dierbaren? Op een winterse avond kun je de deur uit om iets leuks te gaan doen, maar je kunt het thuis ook aangenaam maken. Daarom vijf tips om te doen op een winterse avond. Of het nu thuis is of op een andere locatie.

Doe een wijnproeverij

Wil je iets origineels doen dat niet al te veel moeite kost om te organiseren, doe dan een wijnproeverij. Je kunt er een buitenshuis bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om gezellig thuis een wijnproeverij te houden. Haal wat lekkere wijnen in huis en geniet met je vrienden of familie van de fijnste wijnen. Je kunt de wijnproeverij zelf hosten, of een vinoloog uitnodigen voor de feitjes en wetenswaardigheden over de wijnen en de nodige begeleiding bij het proeven. Natuurlijk mag een lekker stukje kaas hierbij niet ontbreken, want dat hoort echt bij een wijnproeverij.

Altijd goed: een spelletjesavond

Op een winterse avond is er niets aangenamer dan lekker spelletjes spelen. Ga voor een spel waarbij je je hersens moet laten kraken of voor iets luchtigers. Hapje en een drankje erbij, gezellig wat kaarsjes aan en je bent verzekerd van een fijne winterse avond.

Bezoek een kerstmarkt

Wil je toch liever de deur uit op die winterse avond, dan is het wellicht een idee om een kerstmarkt te bezoeken. Tegenwoordig duren deze vaak wekenlang en zo kan je in de winter mooi op pad gaan om een kerstcadeautje uit te zoeken. Een echte aanrader is de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg, waarbij je helemaal omringd wordt door de kerstsfeer. Ook leuk: de kerstmarkten in Antwerpen, Brugge of Keulen.

Ga eens kaasfonduen

Voor best wat mensen wordt de winterperiode gelinkt aan kaasfondue. Logisch, want het is supergezellig om met z’n allen rondom een fondue-pannetje te zitten en eruit te dippen. Dat kan met brood, maar zeker ook met bijvoorbeeld groenten. En dan is het wel zo passend om voor de echte wintergroenten te gaan, zoals knolselderij en winterpenen.

© Pexels.com

Doe eens wat anders: een buitenbarbecue

Ze zijn helemaal in opkomst: de buitenbarbecues. Barbecueën is allang niet meer iets dat je alleen in de zomer doet. Ook in de winter is het heerlijk om met z’n alleen rondom de barbecue te zitten en lekker te eten – met een vuurkorf erbij uiteraard voor wat extra warmte. Is iedereen verzadigd, maak dan nog fijn even een winterwandelingetje in de frisse buitenlucht.

Genoeg te doen dus op een winterse avond. Geniet van de sfeer en warmte die dit seizoen te bieden heeft en je weet: de winterdip gaat dit jaar aan jou voorbij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *