De leukste gezelschapsspellen van dit moment

Gezelschapsspellen; wie kent ze niet? Gezellig met elkaar een spelletje spelen onder het genot van een hapje en een drankje is toch een ideaal moment om samen te zijn. De fanatieke spelers onderscheiden zich dan al snel van de serieuze spelers en je leert elkaar op een ongedwongen manier nog betere kennen. Gezelschapsspellen zijn er in vele soorten en maten waardoor er voor iedereen altijd een geschikt spel te vinden is. Ben je benieuwd naar de leukste gezelschapsspellen van dit moment? Lees dan snel verder!

Ticket to ride

Ticket to ride is een gezelschapsspel waar spanning en tactiek om de hoek komen kijken. Spelers moeten treinroutes aanleggen en punten verzamelen door treinwagons te kopen. Ticket to ride is een strategisch spel waarbij zowel geluk, inzicht en tactiek aan de orde komen. Hoe meer treinroutes je aan het einde van het spel verzameld hebt, des te meer punten je hebt gescoord. Het originele Ticket to ride spel speelt zich af in Amerika. Intussen zijn er dusdanig veel uitbereidingen beschikbaar dat vrijwel alle continenten vertegenwoordigd zijn. Een leuk, gezellig een strategisch familiespel dus.

Mens-erger-je-niet

Het alom bekende gezelschapsspel mens-erger-je-niet mag eigenlijk niet ontbreken in het rijtje van ‘leukste gezelschapsspellen’. Mens-erger-je-niet is een spel dat afhangt van geluk, inzicht en veel gezelligheid. Door te gooien met een dobbelsteen kan je je pion richting de eindpositie bewegen. Gooi je zes, dan mag je nog een keer gooien. Diegene die als eerste alle pionnen tot het einde van het spel kan brengen, wint het spel. Onderweg mag je pionnen van tegenstanders van het bord afspelen, wat uiteindelijk kan zorgen voor ‘ergernissen’.

Kortsluiting

Kortsluiting is een zeer leuk spel voor zowel kleine als grote groepen spelers. Het is een spel met vragen waarbij bizarre, leuke, komische vragen elkaar afwisselen. De vragen moet je beantwoorden met ja of nee en door de wijze van vraagstelling kan er daadwerkelijk kortsluiting ontstaan. Laat je verrassen, meeslepen en lach je suf om de antwoorden van dit knotsgekke gezelschapsspel.

© pexels.com

Monopoly

Wie kent dit spel nu niet? Monopoly, een zeer bekend gezelschapsspel dat soms relatief kan duren. Koop je huizen, hotels, stations en infrastructuur en laat je medespelers betalen wanneer ze op jouw straten of dorpen terecht komen. Zorg dat je medespelers failliet gaan en bouw zelf een goed imperium op. Cash geld bij je medespelers of leen je geld uit aan de bank. Zorg ervoor dat jij de meeste straten bezit om de winnaar van dit grote spel te worden.

Ben je dus op zoek naar leuke gezelschapsspellen? Dan is de keuze echt reuze. Of je nu met je hele gezin een spel wilt spelen of met een vriendengroep, de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Gezelschapsspellen kunnen komisch, grappig, spannend of serieus zijn maar wat ze gemeen hebben is dat je elkaar op een ongedwongen manier nog beter leert kennen. Bovendien zijn gezelschapsspellen natuurlijk altijd enorm gezellig en lenen de spellen zich om een gezellig avondje met elkaar te beleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *