5 uitstappen die je kan doen in de winter

Veel mensen kruipen in de winter het liefst met een dekentje op de bank. De televisie, kerstlichtjes en kaarsjes en wachten tot de eerste zonnestralen aangeven dat de lente eraan komt. Dan kunnen ze namelijk weer naar buiten.
In de winter valt er echter ook vanalles te beleven. Met een winterjas, een sjaal, handschoenen en een muts ga je het echt niet koud hebben. De buitenlucht is gezond. Ga dus je hoofd leeg maken en trek er lekker op uit! Hier vind je vijf ideeën van uitstappen die aan te raden zijn in de winter.

1. Laat je betoveren in de Ardennen

Pak een rugzak in met een thermoskan koffie of thee en veel lekkere dingen. Vervolgens kies je een wandeling uit in de Ardennen langs een klein riviertje. In de winter kan deze namelijk bevroren zijn, wat zorgt voor de mooiste taferelen. Vooral bevroren watervallen zijn echt wonderbaarlijk. Daarnaast schijnt de laagstaande zon maar al te graag door de bladerloze bomen. Dat geeft het bos iets magisch. Laat je dus betoveren in eigen land. Het effect zul je vanzelf merken.

2. Bezoek een dierentuin

Veel dieren gedragen zich in de winter anders dan in de zomer. Dat maakt een dierentuin in de winter nou juist zo interessant. Er zijn andere dieren actief. Zo zijn de ijsberen en de pinguïns in de winter echt in hun element. De dieren die in een lekker warm binnenverblijf vertoeven, zorgen ervoor dat jij ook af en toe even op kunt warmen. Perfect toch?

3. Een dagje zomergevoel in een zwembad

Zomerse temperaturen vind je in sub-tropische zwembaden. Tegenwoordig zijn ze van de meest geweldige glijbanen en andere attracties voorzien. Goed voor een hele dag plezier voor jong en oud. Terwijl de jeugd er geen genoeg van krijgt kunnen de ouders uitrusten, onder het genot van een drankje. In de cafetaria kun je namelijk ook genieten van heerlijke zomerse temperaturen. Iedereen blij!

4. Wordt heet!

Het is niet voor niks dat er in Scandinavië zo veel sauna’s zijn. Een mens heeft warmte nodig, vooral als het buiten koud is. Bezoek een sauna en geniet van de ultieme ontspanning die het geeft. Door in de buitenlucht af te koelen, ben je toch ook even lekker buiten. Er bestaan sauna’s waar je bloot bent, maar er zijn ook sauna’s waar badkleding is toegestaan. Vind je dit nog te eng, ga dan naar een privé sauna. Hitte gegarandeerd!

5. Een wintersport weekend

Wist je dat je in een weekend tijd, perfect in Winterberg kunt gaan skiën? Vanuit Antwerpen ben je er binnen 4 uur rijden. Vertrek dus op zaterdag, vroeg in de ochtend en geniet nog van een hele dag wintersportplezier. Het materiaal kun je ter plaatse eenvoudig huren. Boek een overnachting in de buurt van het wintersportgebied en leef je op zondag nog eens uit. Vervolgens rijd je naar huis zodat je maandag gewoon weer aan het werk kunt.
Winterberg is gedurende de wintermaanden behoorlijk sneeuwzeker. Alle pistes zijn namelijk voorzien van sneeuwkanonnen. Via de website kun je altijd controleren of er genoeg pistes open zijn.
Als er in de Ardennen genoeg sneeuw ligt, kan daar ook geskied worden. Er zijn wel wat minder pistes.

© Pexels.com

Tot slot

Blijf niet thuis zitten, trek erop uit. Hierboven staan vijf ideeën ter inspiratie, maar er valt zoveel meer te verzinnen. Hopelijk beleef jij de winter van je leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *