Beleef een geweldige tijd in Antwerpen

In Antwerpen zit je goed als je op zoek bent naar leuke uitjes. Van winkelen tot cultuur snuiven en van lekker eten tot en met natuur: het is een stad die vol zit met verrassingen! Wat rondstruinen in de straten van het oude centrum is altijd een goed idee, maar houd je van net wat meer actie, dan heeft Antwerpen diverse leuke uitjes.

Natuur middenin de stad: Den Botaniek

Dompel je bijvoorbeeld onder in de natuurpracht van de Plantentuin, ofwel Den Botaniek. Hier kun je de drukte van de stad even ontvluchten, om tot rust te komen in een natuurrijke, groene omgeving. En dat middenin de stad! Je vindt er allerlei mooie bomen en planten. Den Botaniek is te vinden in het zuiden van het oude stadscentrum. Vanwege de geringe grootte loop je er niet urenlang rond, maar het is goed om te weten dat je tijdens een dagje of citytrip even kan vluchten naar het groen. Zeker wanneer het aangenaam weer is, is het heerlijk toeven in Den Botaniek. Gewoon om even wat te relaxen tijdens een druk dagje winkelen of tijdens je citytrip!

Lekker rondstruinen over de Vogeltjesmarkt

Elke zondag vindt in Antwerpen de Vogeltjesmarkt plaats. Niet voor niets is dit de bekendste markt van de hele stad. Al eeuwenlang wordt de Vogeltjesmarkt gehouden. Traditiegetrouw bekend om de verkoop van vogels, maar inmiddels is de markt uitgegroeid tot een allround belevenis, waar je van alles kunt aanschaffen: van antiek tot bloemen en van etenswaren tot en met kleding. Je kunt er heerlijk rondstruinen, op zoek naar dat ene mooie koopje. De markt wordt in de ochtend gehouden, op onder meer het Theaterplein en het Tabaksvest.

© Pexels.com

Dieren spotten in de ZOO Antwerpen

Middenin het hart van Antwerpen is ZOO Antwerpen te vinden: een 19de eeuwse dierentuin. Het hoeft vast geen uitleg dat deze dierentuin uitgeroepen is tot cultureel erfgoed. Dit is de oudste dierentuin van België en zelfs één van de oudste dierentuinen van de hele wereld. Het is een plek waar jong en oud kan genieten van de vele dieren die er te vinden zijn. Er zijn namelijk duizenden dieren te vinden! Het mooie is dat je het hele jaar door naar deze dierentuin kunt gaan, want ZOO Antwerpen is 365 dagen per jaar geopend. ZOO Antwerpen is te vinden op een heel centrale plek: net naast het centrale station van Antwerpen.

Kortom: er is genoeg te zien en te beleven in een bruisende stad als Antwerpen! Of je nu alleen gaat, met een partner of met een gezin: er is voor iedereen wel een leuk uitje te vinden in Antwerpen. Daar hoef je niet ver voor te zoeken, want er is veel te doen voor jong en oud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *